Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Само реформаторите подкрепят новия дълг от 16 милиарда лева

[post-views]

Депутатите не успяха нито да дебатират, нито да гласуват проекта за ратификация на новия дълг от 16 милиарда лева, защото почти през целия парламентарен ден министърът на финансите Владислав Горанов се опитваше да убеди коалиционните партньори да подкрепят предложението му. Единственият коалиционен партньор, който подкрепи вземането на нов дълг от парламентарната трибуна бе групата на реформаторите.
Патриотичният фронт не подкрепи дълга, с аргументите, че за толкова кратко време няма как да бъдат убедени да гласуват за най-големия дълг, който се тегли от държавата.
Вицепремиерът по коалиционна политика Румяна Бъчварова изтъкна, че все пак ще разчита на коалиционните партньори за подкрепа и изрази надеждата, че ще бъдат взети най-отговорните решения. Бъчварова се съмнява, че правителството може да продължи да работи, ако не се изтегли заема.
Парламентарната група на АБВ няма да подкрепи внесения от правителството проект за нов дълг, заяви лидерът на партията Георги Първанов след срещата с финансовия министър Владислав Горанов.

Най-ново

Единична публикация

Избрани