Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лазаров и Писанчев подадоха оставки

[post-views]

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев подадоха оставки. Това стана само ден след като министър – председателят Бойко Борисов изненадващо съобщи в Народното събрание, че ще ги поиска още на следващото парламентарно заседание. Днес Борисов заяви, че е готов с предложението за председател на Държавната агенция за национална сигурност. Главният секретар на МВР ще бъде посочен от вътрешния министър, а председателят на ДАТО Цветан Китов няма да бъде сменен. Още след като оставката на Лазаров стана факт не закъсняха и реакциите и в парламента.
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че за поста главен секретар на МВР се спрягат няколко имена и изрази своята увереност, че предложеният за нов главен секретар на МВР ще бъде професионалист.
По отношение на предложението на Борисов за нов вътрешен министър Цветанов беше категоричен, че Румяна Бъчварова ще се справи с тежкото ведомство, което поема и ще получи неговата подкрепа. Атанас Мерджанов от „БСП лява България” пък каза, че парламентарната му група ще гласува против нейното назначаване.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани