Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министър Николай Ненчев: Спасихме човешки животи

[post-views]

Цончо Драгански

В помощ на бедстващото население в Южна България бяха изпълнени полети с вертолети „Кугар“ от 24-а авиобаза в Крумово. Извършена бе евакуация на родилка от с. Горно Прахово до Пловдив. Доставени бяха лекарства и храни на селища в община Ардино, а медицински екипи поставиха инжекции на диабетично болни. Също така бе евакуирана тежко болна жена от с. Черничево, непосредствено до южната граница, до Кърджали, съобщи командирът на 24-а авиобаза бригаден генерал Петьо Мирчев. Освен това от вертолети е била обследвана далекопреносната мрежа. И така са спестени усилията на аварийните екипи за откриване на проблемните места. 
По този повод министърът на отбраната Николай Ненчев посети Крумово и се срещна с екипите, участвали в операциите. Тук съм, заяви той, за да изкажа специална благодарност за свършеното през последните няколко дни, да поднеса поздравленията от името на министър-председателя и на целия кабинет към тези изключителни хора. От авиобазата в Крумово сме изключително доволни. 
Министър Ненчев обяви, че на всеки един от засегнатите райони е било указано пълно съдействие. Тези хора, посочи той екипите, свършиха огромна работа, много често рискувайки собствения си живот. Армията е стабилна. Тя беше на своя пост, спасихме човешки животи и помогнахме, там, където имаше нужда. Така ще продължи и да бъде, увери министърът на отбраната. Той благодари на областните управители и на кметовете за координацията.

фото автора

Най-ново

Единична публикация

Избрани