Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

boriana_radeva
Боряна Радева
Европа упорито се готви да дава отпор на заплахите, идващи отвътре и отвън. Макар официално да отричат, като най-голяма опасност политиците на Съюза припознават граничещата с него Русия. А най-голямата вътрешна заплаха е, разбира се, популярността на групировката „Ислямска държава“ сред децата и внуците на имигрантите мюсюлмани. 
В началото на седмицата председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поиска ЕС да има собствена армия (повече на стр. 21). Германският министър по европейските въпроси Михаел Рот пък отиде още по-далеч, като заяви, че понякога само военната намеса дава възможност за по-нататъшно политическо омиротворяване. 
Но еврочиновниците винаги искат дублиране на институциите. Тяхната цел на практика е създаването на Съединени европейски щати, защото така влиянието им ще стане по-голямо от това на канцлери и президенти. 
За добро или за зло държавите-членки са още далече от такова обединение. Това означава, че и общата армия няма да се получи скоро. Затова не е ли по-добре Старият континент да се фокусира върху вътрешните заплахи и да реши проблемите с гетовизацията на имигрантите. Само така имиджът на „Ислямска държава“ ще спадне, а съответно и заплахата от нея тук. 

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани