Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Топ 4 в световния тенис продължават напред в Индиън Уелс

[post-views]

текст Добрин Иванов

Най-добрите четирима тенисисти в света в момента – Новак Джокович, Роджър Федерер, Рафаел Надал и Анди Мъри, се класираха за 1/4-финалите на турнира от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс. Първият в световната ранглиста Джокович се наложи над представителя на домакините Джон Иснър с 6:4, 7:6(5) в преследване на своята четвърта титла в пустинята в Южна Калифорния. За място сред последните четирима той ще се бори с австралиеца Бърнард Томич, който макар и трудно се наложи над сънародника си Танаси Кокинакис с 6:4, 4:6, 6:4 и достигна за първи път в кариерата си до финалната осмица в Южна Калифония.
Рафаел Надал също преследва своя четвърти трофей от Индиън Уелс. Испанецът се класира за 9-и път на 1/4-финалите на надпреварата след убедителна победа с 6:2, 6:4 над Жил Симон. Световният номер три сервира за спечелването на мача при 5:2 във втория сет, но французинът успя да върне единия пробив и да удължи с още малко престоя си на корта. На 1/4-финалите Надал ще трябва да се изправи срещу Милош Раонич (Канада), който победи испанеца Томи Робредо с 6:3, 6:2. 
Олимпийският шампион от Лондон Анди Мъри пък наближава своята победа номер 500 в карирата, след като се наложи над французина Адриан Манарино с 6:3, 6:3. Следващият му съперник ще бъде Фелисиано Лопес (Испания), който отстрани поставения под номер 5 в схемата Кей Нишикори с 6:4, 7:6(2).
В другите два 1/8-финала в Индиън Уелс, изиграни вчера, Роджър Федерер се поздрави с 50-ата си победа в турнира след 6:3, 6:2 над Джак Сок (САЩ), а Томаш Бердих (Чехия) се наложи над сънародника си Лукаш Росол с 6:2, 4:6, 6:4.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани