Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Рецитал на Мирела Иванова в галерия „Средец“

[post-views]

Лъчезар Лозанов

Рецитал на поетесата Мирела Иванова в галерия „Средец“ на Министерството на културата събра почитатели на нейния талант, които имаха възможност да чуят и майсторските изпълнения на цигуларката Калина Митева. На изявата, наречена „Класика в жанра“, присъстваха изявени литературни автори, сред които проф. Михаил Неделчев, Владислав Христов, Владимир Зарев, журналистът Бойко Василев и др.
Авторката прочете стихотворения от  „Еклектики“ и последните си две книги – „Бавно“ (2009) и антологията „Любовите ни“ (2012). Тя е издала 7 поетични книги, два сборника с разкази, носител на национални и международни награди за поезия. Води своя авторска рубрика в „Дойче веле“ и е преводачка на съвременна немска литература. През 2000 и 2004 година в издателство „Вундерхорн“ в Хайделберг излизат и двете й „немски” поетични книги – „Самотна игра“ в превод на Норберт Рандов и „Сдобряване със студа“ в превод на Габи Тиман. През 2002 г. получава наградата за модерна поезия от Източна и Югоизточна Европа „Херман Ленц“.
„Приех с радост поканата за рецитала на галеристката Мариана Каракостова, защото тя съвпада с копнежа ми по една класическа, традиционна рамка, която да се съсредоточи единствено в енергията на словото“ – заяви поетесата. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани