Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пилот на падналия самолет е бил извън кабината

[post-views]

Данните от записите на разговорите в кабината на разбилия се във френските Алпи самолет на „Джърмануингс“ показват, че един от пилотите е бил заключен извън кабината, съобщи в. „Ню Йорк таймс“. Изданието се позовава на участник в разследването и на високопоставен военен, също участващ в разследването на катастрофата. 
Според източниците, пожелали анонимност,  данните от едната черна кутия на самолета сочат, че началото на полета е протичало спокойно и без инциденти. В някакъв момент обаче единият пилот напуснал кокпита, неясно по каква причина. След това той не можал да се върне. От записа се чува, че пилотът чука на вратата все по-силно, но без резултат. До края на полета само един пилот е бил в пилотската кабина. „Чува се, че той се опитва да разбие вратата. Не знаем все още каква е причината единият от тях да отиде отвън. Но е сигурно, че до края на полета другият пилот е сам и не отваря вратата“, продължава източникът.
Високопоставеният военен представител, запознат с разследването, описа разговора между пилотите в началната фаза на полета от Барселона до Дюселдорф като „много гладък, много спокоен“. 
Към момента информацията за пилотите на самолета е оскъдна. Знае се, че капитанът на пътническия самолет е имал повече от 10 г. опит в „Луфтханза“ и „Джърмануингс“. Има повече от 6 хиляди летателни часа с модели на „Еърбъс“. Пътническият самолет „Еърбъс“ A320 се разби във вторник при полет от Барселона до Дюселдорф.  Той падна в района на френските Алпи. Загинаха 150 души. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани