Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Завърши държавното военно лично–отборно първенство по лека атлетика

[post-views]

Отборът на ВСК Тракиец Стара Загора е комплексния победител в провеждащото се на стадион Хаджи Димитър държавното военно лично – отборно първенство по лека атлетика Сливен 2015. На състезанието участват представителните отбори на двадесет и един военни спортни клуба от различните родове войски на въоръжените сили на Република България. На второ място се класира отборът на ВСК Велико Търново, а трети остана ВСК Стрямци 61.
При жените отборен шампион стана ВСК Тракиец, с подграсници ВМСК Варна и ВСК Велико Търново.
При мъжете отборен шампион е ВСК Велико Търново. На второ и трето място останаха съответно ВСК Тракиец и ВСК Стрямци 61.
Днешния последен ден от надпреварата предложи финали в 7 дисциплини.
Шампион в бягането на 200 метра при жените стана Десислава Русева от ВМСК Варна. Втора и трета останаха Тодорка Рангелова от ВСК Феникс и Ивелина Вълева от Велико Търново. При мъжете в същата дисциплинасъс златото се окичи Тенчо Ванчоров от ВСК Тракиец. На второ място е Венислав Николов също от ВСК Тракиец, а трети остана Радослав Василев от ВСК Карасура.
В сектора за скок на дължина при жените шампион стана Десислава Русева от ВМСК Варна. На второ място е Тина Орешкова от ВСК Тракиец. Трета е Десислава Стоянова от ВСК Хелиспорт.
В бягането на 800 метра при жените най – добро време даде Цветослава Цонева от ВСК Тракиец. На второ място остана Десислава Русева от ВМСК Варна. Трета е Камелия Дрянкова от ВСК Тракиец. В същата дисциплина при мъжете шампион е Илия Куцаров от ВСК Стрямци 61. Негови подгласници са съотборника му Станимир Бочев и Ангел Калчев от ВСК Шумен.
Състезанието завърши с щафетните бягания на 4 по 400 метра. При дамите шампион стана отборът на ВСК Тракиец. Втори е тимът на ВСК Феникс, а трети този на ВСК Велико Търново. При мъжете най – добре се представиха военнослужещите от ВСК Тракиец. На второ място се наредиха представителите на ВСК Велико Търново, а на трето останаха ВСК Стрямци 61.
Състезанието беше официарно закрито от о.з. ген. л-т Стефан Василев председател на НВСФ.
Следващото състезание, което престои, е общоармейския шампионат по дуелна и щафетна стрелба. Негов домакин следващата седмица е 61-ва Стрямска механизирана бригада Карлово и полигон Анево.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани