Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Армията остава най-одобряваната институция у нас

[post-views]

Армията продължава да бъде най-одобряваната институция в България. Това показва национално представително проучване на „Екзакта рисърч груп”, направено между 20 и 27 май сред 1000 души.
Освен военните голямо доверие българите имат и в полицията. Парламентът е одобряван от 18% от пълнолетните българи. Одобрението към дейността на Народното събрание спада с 4 на сто в сравнение с април и се връща на стойността си от март. Парламентът продължава да бъде най-неодобряваната държавна институция.
Най-одобряваният български политик през май е столичният кмет Йорданка Фандъкова, която получава подкрепата на 66 на сто от българите и е повишила рейтинга си за последния месец с нови 2%. На второ място е министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, а на трето – министърът на здравеопазването Петър Москов. В Топ 10 на българските политици са и премиерът Бойко Борисов – 44%, следван от Ивайло Калфин и Томислав Дончев. Съдът и прокуратурата продължават да бъдат институциите с най-ниски нива на одобрение – по 14 на сто.В последните дни на май правителството е одобрявано от 31 на сто от българите.

grafikagrafika2

Най-ново

Единична публикация

Избрани