Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тежък блиц контрол за Борисов

[post-views]

България не е предизвиквала с нищо руската страна. Това заяви министър – председателят Бойко Борисов по време на парламентарния блиц контрол. Премиерът посочи, че когато има санкции има и губещи страни. А интересът на България е животът на 5-ти и 6-ти реактор в АЕЦ „Козлодуй” да бъдат удължени.

Борисов изрази надежда санкциите към Русия да паднат до края на годината и добрите отношения да се възстановят. От парламентарната трибуна той каза, че страната ни се отзовава на всяка покана и припомни за посещенията в Русия на министрите Божидар Лукарски и Ивайло Калфин.
Премиерът посочи още, че като лоялен член България спазва стриктно  правилата, поети като държава от Европейския съюз и НАТО. 
Борисов отново заяви, че въпреки обявения от страна на Русия край на проекта Южен Поток в Бургас наблюдават как се теглят тръби. В отговор на въпрос от съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов, Бойко Борисов съобщи, че е върнал проекта за изграждане на ограда по границата с Турция.
По време на блиц контрола премиерът каза още, че българското правителство ще положи усилия за справянето с битовата престъпност, въпреки че едва ли някой в света е успял да се справи с нея.

Най-ново

Единична публикация

Избрани