Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стотици учители изнесли матурите

[post-views]

Стотици квестори, които са учители в малките населени места, са участвали в изнасянето на информация за матурите. Това съобщи образователният министър Тодор Танев след заседанието на правителството. Това е причината тотално да се промени моделът за проверка на зрелостниците от следващата учебна година.

репортер Мария Гуцева
оператор Иван Николов

В момента експерти на образователното министерство заедно с депутати обсъждат новата форма за проверка на зрелостниците.
Според министър Танев подобни нарушения са извършвани с години, но до момента това не е излизало наяве, тъй като не са правени сериозни проверки.
За пореден път министърът заяви, че отговорите на изпитните въпроси, които бяха публикувани в социалните мрежи не са изтекли от МОН. Той обвини медиите, че с твърденията си за изтичане на информация са създали излишно напрежение. Образователният министър припомни, че преди седмици човекът, подсказал, че произведение на Пейо Яворов може да се падне на матурата по БЕЛ, е бил локализиран. Той е студент и няма нищо общо с работата в Министерството на образованието и провеждането на матурите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани