Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Николай Ненчев подкрепи лично бригаден генерал Шивиков

[post-views]

Министърът на отбраната Николай Ненчев посети бригадата в Карлово, за да подкрепи лично бригаден генерал Димитър Шивиков, който в сряда подаде рапорт за напускане. Министърът насърчи офицерите, сержантите и войниците, като подчерта, че е на тяхна страна и ще отстоява правата им.

Министърът на отбраната Николай Ненчев посети бригадата в Карлово, за да подкрепи лично бригаден генерал Димитър Шивиков, който в сряда подаде рапорт за напускане. Министърът насърчи офицерите, сержантите и войниците, като подчерта, че е на тяхна страна и ще отстоява правата им. Пред войниците си той призова ръководството на министерството да направи разумен избор за това кой да бъде следващият командир на 61 стрямска механизирана бригада. 
Министър Ненчев каза, че е направил серия от срещи, търсейки най-добро решение по казуса „Шивиков”. Той разказа на бойците с най-много задгранични мисии в цялата българска армия, че ще търси подкрепа за бързото решение на проблема и от президента и върховен главнокомандващ, както и от всички парламентарни групи.
Министър Ненчев заяви още, че войската трябва да е свободна от зависимости и насърчи бойците да бъдат горди с избраното поприще.
По-късно след среща с командирите от Карлово и Казанлък стана ясно, че в поделенията ще бъдат изпратени новите униформи като целта е те да бъдат тествани в обичайната среда на бойците. Ако има каквито и да било дефекти по тях министърът обеща, че ще вземе мерки и ще върне поръчката. 

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани