Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Благодарности за професионализма и отдадеността, с която служат в Българската армия, изрази министърът на отбраната Николай Ненчев към военнослужещите от в. ф. 26400 в Благоевград. По думите му поделението може да бъде пример за носенето на военната служба.
„Посещението в Благоевградския гарнизон е част от срещите ми с личния състав на армията в цялата страна. Искам да се запозная на място с ежедневната им дейност и с проблемите, които можем да решим“, каза министър Ненчев по време на визитата си. „Дойдох да подкрепя по категоричен начин военнослужещите от поделението. Те много често остават в сянка, но винаги са на разположение на гражданите и участват във всички спасителни операции“, изтъкна той. На срещата с личния състав Ненчев пое ангажимент във формированието да бъдат изградени два езикови кабинета за повишаване на подготовката на състава.
В отговор на журналистически въпрос по повод инцидента край Анево министърът на отбраната заяви, че този въпрос не касае МО нито пряко, нито косвено. Според него причините трябва да се търсят в неспазване на процедурите и правилата и подценяване на обстоятелствата.
Той подчерта, че от началото на неговия мандат като министър до този момент не са се случвали подобни инциденти в структурите на МО. „Въпреки всичко след инцидента в Иганово разпоредих и по моя заповед отново бяха проведени курсове на военнослужещи и цивилни служители, които работят с всички видове взривни вещества“, допълни министърът. 
„Имам воля да даря искания от общината имот на гражданите на Благоевград“, каза министър Ненчев на срещата с кмета на общината д-р Атанас Камбитов. Двамата разговаряха и за жилищния проблем на военнослужещите в гарнизона. 
Министър Ненчев поиска съдействие за предоставяне от общината на сграда, в която да бъде изградено общежитие за личния състав от формированието. Кметът увери, че до края на седмицата ще бъдат предложени сгради, които да отговарят на условията.

(БА)

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани