Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бойко Борисов рекламира в Швейцария възможностите за бизнес у нас

[post-views]

България и Швейцария ще подпишат съвместно споразумение за полицейско сътрудничество. Това договориха по време на срещата си в Берн премиерът Бойко Борисов и  федералният президент и министър на правосъдието и полицията на Конфедерация Швейцария Симонета Сомаруга. Двамата обсъдиха миграционната политика и кризата с бежанците.

Текст Милена Бояджиева

По време на срещата швейцарският президент изрази положителното си впечатление от  мерките за охрана на границата ни, както и от борбата на българската държава с контрабандата и увеличените приходи в бюджета.
Българският министър-председател разговаря и с вицепрезидента и федерален министър на икономиката, образованието и научните изследвания Йохан Шнайдер-Аман. По време на срещата Бойко Борисов посочи, че политическата стабилност в у нас привлича все повече инвеститори. Ръстът на икономиката ни за тази година е над 2 процента, а в хазната са събрани над 2 милиарда лева повече отколкото през 2014-та година.  Премиерът посочи, че контролните кантари по границите измерват 17 пъти повече преминали стоки, а с 60% се увеличават и приходите от акцизите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани