Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Португалия ни подкрепя безусловно за Шенген

[post-views]

Няма предложение за разполагане на американска военна техника в България. Това каза президентът Росен Плевнелиев след срещата с португалския му колега Анибал Каваку Силва, който е на официално посещение у нас.

репортер Радослав Везирев
оператор Борислав Василев

Двамата президенти са обсъдили редица въпроси, сред които безпрецедентния миграционен натиск по външните граници на ЕС, кризите в Bлизкия Изток и Украйна. Българският президент призова да се прави разлика между хората, които бягат от война и такива, които искат преминават нелегално границата ни.
Президентът Росен Плевнелиев благодари за безусловната подкрепа на Португалия за влизането ни в Шенген и изрази увереност, че много скоро ще преминем към първия етап на присъединяване. Българският и португалският президенти са обърнали и специално внимание на  Европейския енергиен съюз, който се подкрепя и от двете държави.
Плевнелиев и Силва подписаха меморандум в областта на езика, образованието, науката, културата, спорта, младежта и общественото осведомяване за периода 2015-2018 година. Утре двамата президенти ще открият българо-португалски бизнес форум.

Най-ново

Единична публикация

Избрани