Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната посети Специалните сили

[post-views]

репортер Деси Рангелова
оператор Цветомир Ташков

Обувките на военнослужещите в Специалните сили, се оказа, са един от най-спешните за решаване проблеми. Това стана ясно след като министърът на отбраната посети бригадата в Пловдив и се срещна с бойците, които са и най-елитните войници в армията. Командирите демонстрираха качеството или по-скоро ниското качество на българските кубинки сравнени с тези закупени от бойците от чужди производители. Знае се, че лагерите на Специалните сили са трудни, правят се преходи между 30 и 50 километра на ден в пек или сняг и е важно бойците да са обути добре. Униформите също са не само демоде, но и от плат неотговарящ на натовските стандарти. В тази връзка министър Ненчев заяви, че нови униформи се очаква да бъдат готови през октомври.
Една от новите стратегии на Алианса е да се залага на малки отряди, добре обучени войници, които да могат да се вклиняват и да действат по най-горещите точки на конфликтите. Именно с такива качества са и военнослужещите от специалните сили, но за да могат те да се равняват със своите колеги от останалите натовски държави е необходимо да бъде закупена нова екипировка и модерно оборудване, това ще струва на министерството около 2 милиона лв.
Министърът посети и районите, в които бригадата изпълнява своите задължения. След като видя окаяното състояние на сградите и чу за всички останали проблеми министър Ненчев заяви, че още тази седмица ще разговаря с командира на Специалните сили бригаден генерал Михаил Попов за тяхното бъдеще. В рамките на една седмица ще се вземе решение под кое командване ще са парашутистите и как да бъдат превърнати в малка модерна армия. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани