Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Очаква ни топло лято

[post-views]

репортер Мария Гуцева
оператор Николай Николов

Времето през лятото ще бъде хубаво, а юли, август и началото на септември ще са най – подходящи за море. В неделя ни очаква леко захлаждане, но след това предстоят летни, слънчеви дни. Вижте какво още ни каза за времето климатологът доцент Георги Рачев.
Началото на другата седмица започва със слънчево и топло време. На места ще има характерните за юни леки валежи, които ще се появяват и първите две седмици на юли. След това идва още по – хубаво време. 
Точно преди година поройни дъждове предизвикаха трагедията в квартал Аспарухово във Варна. Тогава от наводненията загинаха 13 души. Георги Рачев подчерта, че вината за подобно бедствие съвсем не е само на дъждовете.  
Между три и пет пъти повече от обичайното са били валежите през миналото лято, когато наводненията засегнаха много райони в страната. Градушките също бяха повсеместни, но и те според доцент Райчев са характерни за  климата на България. Той обаче заяви, че като професионалист и като учен не вярва в конспиративните теории, че някой умишлено влияе на времето.
Доцент Рачев изрази съмнения, че някой е способен да вложи толкова енергия, че да влияе на климата където и да било.

Най-ново

Единична публикация

Избрани