Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Борбата с корупцията започва в детската градина и след това продължава

[post-views]

Антикорупционната политика ще има успех, когато има по-решителни резултати по отношение на наказателната част и разследването на корупционните престъпления.
Това заяви вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева по време на дискусия за целите, предизвикателствата и добрите практики в превенцията и борбата с корупцията.

Страната ни вече изпълнява Националната стратегия за превенция и противодействие с корупцията. Кунева напомни, че е създаден Съвет по антикорупционни политики. Другата седмица ще се проведе първото му заседание. Директорът на звеното трябва да е независим политически, смята вицепремиерът. 
Марин Марчела, съдия от Върховния административен съд на Хърватия, смята, че има три стълба в борбата срещу корупцията. Първият е образованието и в него още от „детската градина” трябва да се включи темата за борбата с корупцията.
Налагането на законите и наличието на ефективни, независими съдебни органи, които всички познават са другите два стълба в борбата със злоупотребата с власт.

Най-ново

Единична публикация

Избрани