Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Боршош: откриваме Киномания с “Каръци”

[post-views]

kino_Ще се продуцират проекти на млади и утвърдени кинематографисти, за да достигнат филмите им до най-много хора както в България, така и извън границите й“, каза Оли Груева – член на Борда на директорите на НДК.
Първата сесия за кандидатстване в НДК e до края на юли. Освен финансиране влизат още премиерна прожекция, PR, маркетинг и реклама.
„Правим икономика, свързана с култура. Продуцирането е инвестиране в българската киноиндустрия“, каза директорът на НДК Мирослав Боршош и допълни: “Мащабна рекламна и маркетингова стратегия, това е едно от нещата, които липсват в момента“. НДК иска да е партньор с работещи продуценти, които държат не само на заснемането на филма си, но си дават сметка за състоянието на пазара. „Имаме работещ мениджърски екип, който пълни нашите зали – съчетаваме правенето на култура с икономическите принципи“, сподели още директорът на Двореца.
„НДК ще подкрепя проекти, които са пред или в реална продукция, както и нискобюджетни. Ще ги отсява комисия. Идеята е да разширяваме публиките. Чрез модерните форми за производство, реклама и продажба ще променим разбирането за правенето на кино в България, а също и отношението на публиката към българските филми“, каза още Боршош.
Засега българските филми имат едва няколко хиляди зрители – това определя нивата на приходите. „На българските продуценти ние сме партньор, с който заедно да атакуват пазара“, каза в заключение Мирослав Боршош и съобщи, че „Киномания“ – 2015 ще бъде открита с наградената българска лента „Каръци“. В Двореца отново ще има световни кинопремиери, този път – на собствена продукция. Първите класирани ще бъдат съобщени на 20 август. Сесия ще има и в началото на 2016 г. 

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани