Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Галъп“: Пет партии в парламента при избори днес

[post-views]

Ако парламентарните избори бяха днес, в парламента биха попаднали 5 сигурни партии, а още две имат реалистични шансове. Това показват данните от ежемесечния Политически и икономически индекс на „Галъп интернешънъл“.

Петте сигурни са ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторският блок и Патриотичният фронт. На ръба са „Атака“ и АБВ, като шансовете на националистите са видимо по-добри. Това показва проучване на „Галъп”, проведено между 26 юни и 2 юли.
Резултатите идват на фона на скандали между хората на Георги Първанов и РБ. АБВ не подкрепи текстове свързани със съдебната реформа, а реформаторите заплашват, че може да „минират“ текстове в социалната сфера.
Според агенцията, съотношението между ГЕРБ и БСП се запазва с разлика от около половин милион потенциални гласове – колкото и на последните избори. Левицата отчита около половин процент ръст до 15.2%, а управляващите остават на 23.8% подкрепа.
ДПС по традиция остава на постоянни нива на подкрепа, като се отчита около половин процент спад в сравнение с предходния месец. Въпреки различни конюнктурни колебания, Реформаторският блок и Патриотичният фронт също остават на стабилни позиции, като двете обединения даже отчитат повишение.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани