Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ден на отворените врати във Върховния административен съд

[post-views]

Върховният административен съд организира ден на отворените врати за всички граждани, които проявяват интерес към работата на институцията. Подобни мероприятия се организират всяка година и имат за цел да запознаят обществеността с дейността на съда. 

Във върховния административен съд се разглеждат едни от най-сложните и общественозначими съдебни казуси в страната. Дните на отворени врати се провеждат всяка година с решение на Висшия съдебен съвет. 
Специално за медиите зам.-председателят на Върховния административен съд демонстрира как става разпределянето на делата в съда. Правила – които нееднократно бяха подлагани на съмнение от страна на различни неправителствени организации. 
Право на разпределение на делата имат само председателят и зам.-председателят на върховният административен съд. След като бъде определен съдията по дадено дело, се определя и датата на самото дело. След това информацията автоматично се изпраща към Висшия съдебен съвет. Така системата изключва човешката намеса и гарантира случайният принцип на разпределението на делата, които ще се гледат. 

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани