Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Южна Корея се справи с коронавируса МЕРС

[post-views]

koreq_mersВластите в Южна Корея обявиха, че страната се е справила с епидемията от смъртоносния вирус Близкоизточен респираторен синдром, известен още като МЕРС. От Световната здравна организация обаче все още не могат да потвърдят официално края на епидемията, тъй като е необходимо да минат 28 дни без нов случай.
Коронавирусът МЕРС отне живота на 36 души от общо 186 потвърдени заразени.
Последният регистриран случай е от 4 юли.
Южна Корея се оказа най-голямото огнище на вируса, след родината му Саудитска Арабия.
Освен човешките жертви епидемията нанесе огромни щети на южнокорейската икономика, като туристическа индустрия отбеляза 40 процентов спад на чуждестранните летовници.
Като превантивна мярка в сила остава наблюдението на пътниците, които пристигат на летищата от чужбина.
След като обявиха край на епидемията южнокорейските власти се извиниха на обществото за начина, по който са реагирали първоначално на вируса. Правителството беше обект на сериозна критика за бавната и често неадекватна реакция. Премиерът на страната все пак увери хората, че опасността е отминалата и обществото вече няма причини да се притеснява.
И докато Южна Корея се изчисти от смъртоносния вирус британските власти съобщиха, че са хоспитализирани двама души от Манчестър със симптоми на Близкоизточния респираторен синдром. 

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани