Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия унищожава храни, внесени от Европа

[post-views]

rusiq_evro_hranaРуските власти унищожиха с булдозери тонове контрабандно сирене. С това официално влезе сила декретът на президента Владимир Путин за масовото унищожаване на незаконно внесени хранителни стоки.
След сиренето следващата стока под прицел е беконът. Руски представители, цитирани от ИТАР-ТАСС, съобщиха, че първите две акции са се провели в градовете Оренбург и Санкт Петербург. Русия забрани вноса на редица хранителни стоки от ЕС, като реципрочна мярка на наложените й от Запада санкции, заради украинската криза. В декрета на президента Путин се посочва, че нелегално внесената храна е заплаха за националната сигурност и трябва да бъде унищожена. Новият закон шокира широката общественост, дори си намери критици и в Кремъл. 
Бившият премиер на Русия Михаил Касянов, сега лидер на опозицията, иронично се пошегува с кампанията на Путин. В страницата си в туитър той написа. „20 милиона руснаци живеят под прага на бедността, а от 6 август правителството започна да унищожава храна. Това е триумф на хуманизма.”
Според националния статистически институт на Русия, процентът на хората, които живеят под прага на бедността е скочил от 11 на 16 процента от началото на годината.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани