Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Откриха части от ракета, където се разби МН17

[post-views]

mh17_samolet_katastrofaСледователите, разследващи свалянето на полет МН17 на Малайзийските авиолинии, заявиха, че в Източна Украйна, където се разби самолетът са идентифицирали парчета, които „вероятно“ са от руска ракета „Бук“. Тези части бяха открити по време на възстановителна мисия в Източна Украйна.
Досега според международните разследващи, най-вероятната причина за падането на самолета е ракетно попадение, но сега те за първи път те заявиха, че може би разполагат с физическо доказателство за наличие на ракета. Все пак те предупредиха, че още не може да се прави категорично заключение. 
Полет МН17 бе свален на 17 юли миналата година, при което загинаха всичките 283 души на борда. Украйна и голяма част от Запада обвиняват проруските бунтовници за свалянето на самолета, като твърдят, че е била използвана ракета „Бук“, предоставена от Русия. Москва и руските сепаратисти отхвърлят всякаква отговорност и обвиняват украинските военни за трагедията. Разследването на инцидента бе поето от  международен разследващ екип, в който влизат членове от Холандия, Украйна, Малайзия, Великобритания, Австралия, САЩ и Русия. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани