Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гръцкият парламент одобри финансовата помощ

[post-views]

garciq_parlamentГръцкият парламент одобри условията на кредиторите за отпускането на трети спасителен пакет за страната. Документът, с който Атина ще получи помощ от 86 милиарда евро, беше приет след разгорещен и продължителен дебат.
Условията за отпускането на третия спасителен пакет за Гърция бяха подкрепени с 222 от 300 възможни гласа. И този път законът мина с помощта на опозицията.
43-ма депутати,  или едната трета от парламентарна група на управляващата партия СИРИЗА, гласуваха против или въздържали се.
Това отново поднови спекулациите за разкол в правителството и вот на недоверие към кабинета на Алексис Ципрас.
Малко преди гласуването Ципрас призова парламента да подкрепи спасителна помощ, като подчерта, че неговата съвест е чиста, защото се е опитал да се пребори за по-добри условия за страната.
Нека бъдем честни. При всички случаи трябва да търсим спасителна помощ, независимо дали като част от еврото или драхмата, заяви Ципрас.
До края на деня финансовите министри от еврозоната трябва да подпишат споразумението, след като то да бъде одобрено от останалите национални парламенти.
Ратификациите трябва да минат до 20 август, когато Атина трябва да погаси вноската си по заемна към ЕЦБ в размер на 3,2 милиарда евро.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани