Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Напрежение на унгарската граница

[post-views]

ungaria makedonia imigranti

Полицията в Унгария използва сълзотворен газ, за ​​да разпръсне протестиращи бежанци край границата на страната със Сърбия. До насилието се е стигна след демонстрация в пренаселен лагер за мигранти в пограничния град Росжке. В опит да овладее ситуацията унгарското правителство изпрати допълнително 2000 полицаи по границата, обмисля и възможността да прати армията.
Поредната граница с издигната ограда. Това е реалността за хилядите бежанци и мигранти в опит да преминат през Унгария, за да достигнат до крайната си цел- богатите северни страни.
Търсещите по-добър живот в Европа се надпреварват с времето, защото много скоро унгарското правителство ще завърши 4 метрово съоръжението по границата със Сърбия. Често отчаянието на хората води до открити сблъсъци с полицията.
Повечето хора са загубили всичко в родината си, а това което им е останало, е вложено в тяхното дръзко начинание и връщане назад няма.
В същото време унгарското правителство продължава да обмисля идеята за разполагането и на редовна войска по границата, от опасение, че подобни сцени ще зачестят.
Според експерти причината за създалата се ситуация е липсата на дългосрочни политически решение в самия ЕС, за който проблемът с имигрантите, според тях едва в началото си. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани