Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Франсоа Оланд: Франция започва разузнавателни полети над Сирия

[post-views]

fransoa_olandФранция ще започне разузнавателни полети над Сирия и обмисля нанасяне на въздушни удари срещу екстремистите от „Ислямска държава“ в тази страна, каза на пресконференция в Париж днес президентът Франсоа Оланд. Той обаче добави, че Франция не планира провеждане на наземна операция в Сирия, защото това би била „непоследователна и нереалистична крачка“.

Ние имаме доказателства, че от Сирия се планират атаки срещу няколко страни, сред които и Франция. Длъжен съм да направя така, че да сме информирани колкото е възможно по-добре за заплахите срещу нашата страна. Затова възложих на министъра на отбраната да започнат разузнавателни полети над Сирия, които ще ни позволят да обмислим въздушни удари срещу „Ислямска държава“, запазвайки правото си на собствени действия и решения, 

отбеляза президентът.
Оланд уточни, че е разпоредил  разузнавателните полети над бази на ислямистите в Сирия да започнат още от вторник. По думите му засега не става дума за нанасяне на въздушни удари, но Франция ще бъде готова за такива, след като получи информация от разузнаването.  

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани