Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Съвместни действия между САЩ и България за борба с тероризма

[post-views]

България Съединените щати ще създадат нова работна група нв областта на контратероризма. Това каза временно изпълняващият длъжността посланик на САЩ в България Родерик Мур пред журналисти. Той допълни, че да си част от голяма организация за сигурност, каквато е НАТО, е положително за всички нейни членове.

Заплахите за сигурността идват не само от съседните страни, заяви  Родерик Мур и даде пример с атентатите от 11 септември 2011 срещу Световния търговски център и Пентагона и атентата на летището в Бургас през юли 2012 година.
Мур определи страната ни като доста стабилна в региона, за разлика от съседите в които непрекъснато се провеждат избори. Посланикът каза още, че е в прекрасни отношения с правителството, което покзва голям прогрес в много области. На журналистически въпрос относно членството на Македония в НАТО, посланик Мур заяви, че алиансът има дългогодишна политика, чрез която се стреми да помогне на Македония да влезе в НАТО. Според американския дипломат  Дълго проточилият се спор за името с Гърция може да бъде решен и всички страни от Западните Балкани да бъдат интегрирани в НАТО.

Най-ново

Единична публикация

Избрани