Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кунева иска единна политика за бежанците

[post-views]

Европа трябва да е единна в търсенето на решение за кризата с бежанците, друг начин няма, това е мнението на българското правитебство. Това каза вицепремиерът Меглена Кунева по време на дискусия за бежанската криза в Европа.
Според Кунева идеята за ревизиране на Дъблинския регламент е правилна, а промените трябва да са в посока първата страна, в която бежанец подаде молба да стане тази, която му дава убежище.

Необходима е единна политика на Европейския съюз за справяне с проблема с масите мигранти, които стоят по границите на няколко държави. Това каза вицепремиерът Меглена Кунева пред дипломатите, които присъстваха на дискусия за бежанската криза. Българското правителство иска ревизиране на Дъблинския документ и повече солидарност между страните членки на ЕС.
Съюзът трябва да действа по-бързо в разработването на план, с който да реши проблема на хилядите семейства, които спят на открито във все по студеното време. На пръв поглед изглежда, че страната ни в момента е в страни от основния поток мигранти, но все пак през турската граница през последните 24 часа са задържани 34 лица, а на изхода към Сърбия – 39 души. От МВР дойде и информацията, че бежанците след като видят охраната на границата сами се връщат в Турция, за миналото денонощие са преброени 660 човека. В тази връзка пък Миглена Кунева изтъкна факта, че се работи много добре с Турското правителство.
Относно каналджиите, които се занимават с трафик на хора, Кунева бе категорична, че е необходимо те да понесат цялата суровост на закона. Затова страната ни предвижда и промени в НПК, които ще засягат и каналджиите. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани