Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България и Алжир ще си сътрудничат в областта на отбраната

[post-views]

Със среща в Министерството на националната отбрана започна официалното посещение на министъра на отбраната Николай Ненчев в Алжирската демократична и народна република. Министър Ненчев проведе среща със заместник-министъра на отбраната и началник на Генералния щаб генерал-лейтенант Ахмед Гаид Салах, по време на която беше подписано „Споразумение за сътрудничество във военната област“.
„Днес съживяваме едно сътрудничество с дългогодишна история“, каза министър Ненчев на церемонията по подписването на споразумението. „Вярвам, че това ще допринесе за по-задълбочени контакти в областта на военното обучение и военната медицина, с която особено се гордеем“, отбеляза той. 
На срещата в Министерството на националната отбрана на Алжир беше изразена готовност за сътрудничество и в сферата на военната информация. Министър Ненчев и заместник-министърът на отбраната генерал-лейтенант Салах обсъдиха и проблема с тероризма. 
„Вярвам, че даваме ясен знак към нашите два народа и целия свят, че можем да си сътрудничим и да работим заедно в борбата срещу тероризма“, отбеляза министър Ненчев. Според него военните експерти от двете страни трябва да потърсят допирни точки и отправи покана за съвместно участие в учения. 
„Днес тероризмът е глобален проблем и в борбата срещу него трябва да търсим и да получим подкрепа от цялата миролюбива световна общност“, отбеляза министър Ненчев.
На срещата генерал Салах отбеляза, че визитата на българската делегация, водена от министър Ненчев, е посещение на най-високо ниво след дългогодишен застой. „ Вярвам, че това споразумение ще даде нов тласък на нашите взаимоотношения“, каза той.

източник: www.mod.bg

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани