Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отстраниха началниците на полицията и разузнаването в Анкара

[post-views]

turziq_erdogan_ataki2Турското министерство на вътрешните работи обяви, че отстранява от длъжност началниците на полицията и разузнаването в Анкара, в опит да проведе ефективно разследване за атентатите от събота. От ведомството не посочват дали мярката е временна. Обстановката в южната ни съседка остава напрегната.
Шествието в памет на загиналите от атентатите в Анкара,   в Истанбул, организирано от членове на най-големите профсъюзи в Турция, завърши със сблъсъци с полицията. До размириците се стигна, след като органите на реда се опитаха да попречат на група демонстранти да се присъединят към шествието, което турското правителство обяви за незаконно. Про-кюрдската народнодемократична партия е сред организаторите, както на помрачената в събота мирна демонстрация, така и на траурните шествия в Истанбул и Анкара. Отделно профсъюзите планират двудневна национална стачка.
Във вторник турският премиер Ахмет Давутоглу, придружен от съпругата си и членове на кабинета, положи цветя  на мястото, където бяха извършени атентатите. Паралелно с мирните демонстрации в страната студентите от университета в Анкара проведоха седящ протест, като всеки един от тях държеше лист с име на един от 97-те загинали при един от  най-кървавите атентати в турската история.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани