Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия със собствен доклад за трагедията с полет MH17

[post-views]

MH_17_RAZSLEDVANE_14_10_15Русия представи свой заключителен доклад за причините, довели до инцидента с малайзийския пътнически самолет, който се разби миналото лято в Източна Украйна. Заключенията на руските следователи се разминават с тези на холандските им колеги, според които полет MH17 е бил свален от ракета, изстреляна от руска противовъздушна система „Бук”.
При трагедията с полет MH17 загинаха 298 души. По-голямата част жертвите са холандски граждани. Във вторник Холандския борд за безопасност, който води международното разследване за инцидента, представи заключителния си доклад. В него се посочва, че причината за катастрофата е една: Руската ракета е поразила пътническия самолет.
Руската федерална комисия за въздушния транспорт обори холандските заключения.
Единствената допирна точка между холандските и руските следователи е, че Украйна е трябва да затвори въздушното си пространство над районите, в които са се водили военни действия.
Русия и бунтовниците хвърлят вината върху украинската армия.
Заради двете паралелни разследвания за един от най-тежките самолетни инциденти, близките на загиналите може никога да не получат възмездие за убийството на любимите си.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани