Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Словения разполага редовна армия по границата

[post-views]

slovenia-voenniСловения обяви, че ще подсили границата си с редовна армия, в опит да ограничи потока от мигранти. Правителство защити мярката, след като призна, че не може да се справи с лавинообразния поток от хора, които всеки ден влизат в страната от Хърватия.
Напрежението на словенско-хърватската граница продължава да расте, след решението на словенското правителство да наложи ограничение на мигрантите, които могат да влизат в страната.
Това доведе до струпването на стотици хора, които прекараха поредна нощ на открито, в очакване да получат разрешение да преминат транзитно през страната.
Късно снощи ситуацията за момент излезе извън контрол и принуди словенските полицаи да използват лют спрей срещу хората.
Словения се превърна в поредна гореща точка за мигрантския поток, след като Унгария затвори границите си. Хърватия заяви, че вече обмисля варианти да затвори границата си със Сърбия, а Белград също обмисля да подобна мярка с границата си с Македония. А там, всеки ден продължават да влизат нови и нови мигранти от Гърция, с надежда да изпреварят зимата преди да достигнат до крайната си точка – богатите западно европейски страни.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани