Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

45 души загинаха при руски въздушни удари в Сирия

[post-views]

siria__Rusia_udariНай-малко 45 души бяха убити при въздушни удари на руската армия в северозападна Сирия, твърдят организации, които следят за насилието в страната. По-голямата част от загиналите са командири и бойци на подкрепяната от запада Сирийска свободна армия.
Базираната в Лондон сирийска обсерватория за защита човешките права съобщи, че руската бомбардировката е станала в понеделник, в района на провинция Латакия. Неправителствената организация, която следи гражданската война в Сирия от самото й началото, допълва, че  освен командир Сирийската свободна армия са загинали и членове от семействата на командваните от него бунтовници.
По данни на Комитетите за местна координация, друга антиправителствена организация, жертвите от руската бомбардировка са 55 души, като сред тях има много жени и деца.
Русия твърди, че цел на въздушната й операция в провинция Латакия са бази на джихадисткото движение Ислямска държава, независимо от информацията на  няколко организации, че в района няма осезаемо присъствие джихадистите от ИДИЛ.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани