Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

6 363 000 души имат право на глас

[post-views]

На местните избори и референдум право на глас ще имат малко повече от 6 млн. българи. Заявление за гласуване до момента са подали 523 души в държави членки на ЕС. Социологическите агенции, които са дали заявка да  провеждат Екзит-пул са осем. За нарушения в предизборната кампания към ЦИК има 14 подадени жалби. Предизборната кампания изтича утре и след това не може да бъде водена такава кампания и агитация“, коментира говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Общият брой секции, които ще бъдат открити в страната са 12 314, в тях ще се гласува и за двата вида вот – местен и референдум. Били са приети необходимите условия за методическите указания и назначаването на комисиите извън страната. Той коментира, че са били приети условия за гласуване и примерни указания за сгъването на бюлетините.
Говорителите на ЦИК показаха примерни образци на бюлетините за избор на кмет и съветници. Примерни защото дори в ЦИК не разполагат с оригиналните, заради поверителността на вота.
В 415 кметства е регистриран само един кандидат за кмет. Общият брой на кметствата, в които ще се проведат избори са 3192. Камелия Нейкова каза още, че по мотивирано искане на главния прокурор Централната избирателна комисия е дала разрешение за имунитета на 3-ма кандидати, които са регистрирани в съответната ОИК за кандидатите от Самоков, Плевен и в село Узунджово. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани