Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин: Асад е готов да работи с бунтовниците срещу ИДИЛ

[post-views]

asad_putinРуският президент Владимир Путин намекна, че режимът в Сирия е готов да обедини усилия с бунтовниците, които наистина имат желание да воюват срещу джихадисткото движение ИДИЛ. Изказването на Путин идва дни след изненадващата му среща със сирийския президент Башар Асад в Москва.
Путин разказа, че е попитал Асад  как ще реагира, ако Русия подкрепи опозиционните сили в Сирия, воюващи срещу терористите, така както подкрепя сирийската армия.
Асад ми даде положителен отговор, посочи руският президент.
Путин допълни, че вече се мисли в подобна посока, и ако се стигне до решение, администрацията му ще се опита да постигне някакво споразумение със страните, готови да сътрудничат с Асад.
За Путин създаването на подобна коалиция, около правителство на Асад е предпоставка за намирането на политическо решение на продължаващия близо 5 години конфликт в Сирия.
За сирийската опозиция и запада решението на конфликта минава единствено през отстраняването на Асад от властта.
Другата спънка пред намеренията на Русия да обедини отделни партии в конфликта срещу ИДИЛ е реалността на бойното поле. Според анализ на агенция Ройтер близо 80 процента от всички въздушни удари на руската армия са в райони, които не са под контрола на ИДИЛ.    

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани