Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

42 души загинаха при катастрофа между автобус у камион във Франция

[post-views]

Rescue workers carry a injured person on a stretcher during rescue operations near the site where a coach carrying members of an elderly people's club collided with a truck outside PuisseguinТежък пътен инцидент във Франция. Най-малко 42 души загинаха, след като камион се блъсна челно в пътнически автобус, край югозападния град Бордо. По-голямата част от жертвите са пенсионери, отивали на еднодневна екскурзия.
Причина за големия брой жертви е, че при сблъсъка двете превозни средства са се запалили. По данни да властите при трагедия са оцелели осем души, сред които е и шофьорът на автобуса. Четирима от пострадалите са приети в болница с тежки наранявания и опасност за живота.
Френският президент Франсоа Оланд обеща щателно разследване за катастрофа и я определи като огромна трагедия за страната.
Местните медии, коментират, че това е най-тежкият пътен инцидент от 1982г, когато при подобна катастрофа загиват 52 души.
Според предварителното разследване водачът на тира, който е сред загиналите, е карал с превишена скорост,  загубил е контрол над превозното средство и това е довело до челния удар с автобуса.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани