Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

И Словения вдига ограда по границата си Хърватия

[post-views]

migranti_sloveniqСловения обяви, че ако Австрия издигне ограда по общата им граница, Любляна е готова да предприеме реципрочна мярка на границата си Хърватия. Словения се превърна в новата гореща точка за лавинообразния поток от мигранти в Европа, след като Унгария също затвори границата си.
Независимо от лошото време и ниските температури потоът от бежанци и мигранти от Близкия Изток и Северна Африка не намалява.  Хората, бягащи от бедността и войните в родината си, се надяват да стигнат до крайната си цел преди да дойде зимата.
Издигането на огради по европейските граници е тежък удар за един от основополагащите принципи на ЕС – свободното движение на хора и стоки.
Лидерите от ЕС се споразумяха в неделя да помогнат на Словения с мигрантиски поток с допълните гранични полицаи, но за по-малко от седмица в малката балканска страна влязоха повече от 90 хиляди души.
Независимо, че крайната точка на хората са богатите северни страни като Германия и Австрия, решението на Берлин и Виена да затегнат контрола по границите си,   блокира хиляди хора в държавите от западните балкани.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани