Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ердоган търси парламентарна подкрепа за промени в Конституцията

[post-views]

Recep Tayyip ErdoganТурският президент Реджеп Тайип Ердоган призова парламентарно представените партии да постигнат споразумение за промяна в Конституцията.  Той не крие, че е дошло време Турция от парламентарна да стане президентска република. Идеята  не се радва на голяма политическа или обществена подкрепа.
Всички са съгласни, че сега действащата конституция, която датира от времената на честите военни преврати през 80-те,  не се вписва в политическа реалност в Турция през 21 век. Много хора обаче виждат в желанието на Ердоган да си делегира повече правомощия, като опит от негова страна да узурпира властта.
След убедителната победа на неговата партия, Ердоган изглежда убеден, че всички партии са длъжни да подкрепят промените.
Парламентарният вот в Турция беше белязан от насилие и преследване от страната на властите срещу всички критици на Ердоган и неговата партия на справедливостта и развитието.
Независимо от победата на управляващата партия не и достигат 13 места в парламента да прокара сама промените в Конституцията и ако не получи подкрепа от останалите партии, крайната дума ще е турското общество, което е все по-разделено от всякога.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани