Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Камерън: Реформирайте се ако искате да останем

[post-views]

david_cameranБританският премиер Дейвид Камерън представи плановете си за реформи, като условие за бъдещето членство на Обединеното кралство в ЕС. Камерън призна, че задачата му да убеди европейските си колеги да се съгласят на промени ще е трудна, но не и невъзможна.
Британският премиер Дейвид Камерън представи своите планове за реформи в писмо до председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Четирите токи на Камерън предвиждат гаранции за повече справедливост за страните извън еврозоната, условия за развитие на конкуренцията, изключване от принципите за по тясно икономически обвързан съюз и справяне със злоупотребите с свободното предвижване на работна сила в границите на ЕС.
Камерън допълни, че идея за създаване на по-тясно обвързан ЕС противоречи на британската визия за бъдещето на блока.
Британският премиер се надява, че ако успее да прокара предложените от него реформи, ще може по-лесно да убеди британците за ползите от членство в ЕС. Припомняме, че едно от предизборните обещания на Камерън беше да проведе референдум за това дали страната да напусне или да остане в съюза. Допитването е насрочено за 2017г.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани