Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зидан показа топката за Евро 2016

[post-views]

Eдин от най-обичаните френски футболисти и жива легенда на световния футбол Зинедин Зидан показа в Instagram профила си официалната топка на ЕВРО 2016. Beau Jeu в буквален превод означава „красива игра“ и ще бъде истинско бижу на първенството през 2016-а. Зидан представи топката в центъра на единствения по рода си дигитален футболен стадион – FUTURE ARENA в предградието Сент Дени в Париж.
Futbolna topkaФирмата производител разработва Beau Jeu вече 18 месеца, като дизайнът е базиран на любимата и подложена на всякакви тестове топка Brazuca от Световното първенство през 2014 г. в Бразилия. Към утвърдения дизайн на Brazuca, производителят добави френски финес и класа и създаде Beau Jeu. Трикольорът на страната – домакин е изобразен с преливащи се син, бял и червен цвят върху топката, а сребристите мотиви са очевидна препратка към така желаната от всички купа. Буквите E-U-R-O и цифрите 2-0-1-6 се открояват сред блокдизайна върху панелите на топката. Топката отново използва иновативен подход, като е създадена от специални панели, но с подобрена структура, което предоставя отлично сцепление и видимост във въздуха.
Официалната топка ще бъде предоставена на всички национални отбори, участващи в ЕВРО 2016 най-късно до края на ноември 2015. Състезателите ще имат възможност да се запознаят с топката през оставащите 6 месеца до началото на шампионата. Няколко световни звезди на футбола вече имаха възможност да тестват Beau Jeu и споделиха мнения за нейните качества.

Най-ново

Единична публикация

Избрани