Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нигерия отново със световна титла

[post-views]

Nigeriq futbolistiНационалният отбор на Нигерия до 17 години защити световната си титла. „Суперорлите“ надиграха на финала в Чили друг африкански тим –  Мали – с 2:0 с голове на Осимен в 56-ата и Бамгой в 59-ата минута, а можеха да победят и доста по-убедително.
Още в 4-ата минута нигерийците си спечелиха дузпа за игра с ръка на защитник на съперника, но ударът на Ебере от бялата точка бе спасен от вратаря, а след това и опитът му за добавка с глава се отби от напречната греда.
В 52-рата минута удар на Анумуду се отби от гредата, но четири минути по-късно Нигерия откри резултата, като Мадуеке напредна отдясно и подаде на непокрития Осимен, който без забавяне прати топката в мрежата с 10-ия си гол в турнира. В 59-ата минута „суперорлите“ решиха всичко в своя полза, след като Бамгой бе изведен на скорост и с бомбен изстрел под гредата направи резултата 2:0 за своя тим.
Така Нигерия отново триумфира със световната титла, докато малийците трябва да се задоволят със сребърните медали. Бронзът пък остана за тима на Белгия, който в мача за 3-4 място надигра Мексико с 3:2.

Най-ново

Единична публикация

Избрани