Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Оставят Петев на инат

[post-views]

Petev i futbolistВъпреки брожението на част от членовете на Изпълкома на БФС против държавния селекционер „БА“ научи, че Ивайло Петев ще запази поста си и в следващия квалификационен цикъл. От една страна, е изключително трудно на Борислав Михайлов да намери нов треньор, който почти сигурно ще се провали с трясък в група с Франция, Холандия и Швеция, а, от друга, така ще бъде спряна атаката, която идва от ЦСКА и „Литекс“. Михайлов се покри и дори отложи публичното представяне на първия етап от строителството на националната футболна база в Бояна. Президентът очевидно има грижи и в Изпълкома на УЕФА заради забраната, наложена на Мишел Платини. След избора за нов шеф на ФИФА може да има размествания по върховете и на европейския футбол, което вероятно ще засегне и членовете на ИК, където е и Михайлов. 
Част от битката за надмощия в централата се оказа и откровената война на „Литекс“ срещу Петев и държавния тим. От ловешкия клуб само с устно уведомление съобщиха на Петев и Тони Здравков, че няма да пуснат повиканите за лагера в Правец тази седмица девет техни футболисти, които трябваше да тренират с мъжете и младежите на България. Друг е въпросът колко уместен е този лагер на мъжете без играещите в чужбина и без осигуряването на контрола с друг национален тим.
Независимо от това отказът на „Литекс“ е повече от смущаващ, защото изглежда, че май в самолета на БФС няма пилот. 
Така Петев  допълни първоначалния си списък със седем нови имена. Към лагера на националния отбор между 9 и 13 ноември трябваше да се присъединят Йордан Минев („Лудогорец“), Стефан Станчев („Черно море“), Михаил Венков („Черно море“), Радослав Цонев („Левски“), Даниел Генов („Ботев – Пд“), Лъчезар Балтанов („Ботев – Пд“) и Кирил Котев („Локомотив – Пд“). От групата на националния отбор отпадат контузените Георги Костадинов и Радослав Терзиев. В последния момент Петев повика още Пламен Крумов от „Локомотив“ (Пловдив) и Алекс Колев от „Ботев“ (Пловдив). Двамата трябваше да заменят Атанас Зехиров и Спас Делев от „Берое“, които получиха контузии при победата на старозагорци с 3:1 като гост на „канарчетата“ миналата неделя. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани