Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Реферите под строй в Анталия

[post-views]

ReferiЕлитните български футболни арбитри тази зима няма да почиват, разкри „БА“. Още в първите седмици на новата година хората на Никола Джугански ще поемат на юг, за да проведат подготвителен лагер. Реферите ще бъдат базирани в турския курорт Анталия във времето, когато там се стичат повече от 300 отбора от цял свят за зимната си подготовка. Лагерът ще бъде съчетан с участие в съдийски семинари. Предвидени са и срещи с чуждестранни арбитри. В същото време всички те ще могат да ръководят международни мачове през цялото време и така да се усъвършенстват. Идеята е на бившия национал и настоящ съветник на министър Красен Кралев Гошо Гинчев. На времето Гинчев направи солидна кариера в Турция и именно неговите контакти са се оказали решаващи за реализирането на тази идея.
В същото време у нас бе членът на Панела за детско-юношески и аматьорски футбол на УЕФА Вили Хинк, който изнесе изнесе публична лекция на тема „Мениджмънт и развитие на непрофесионалните футболни клубове“. Лекцията имаше за цел да покаже най-добрите практики, свързани с развитието на непрофесионалните клубове, в партньорство с общините, частните инвеститори и регионалните представители на Българския футболен съюз.
Така ще бъде дадено началото на национална образователна кампания на Българския футболен съюз и Националната спортна академия по региони с цел допълнителното обучение на представители на непрофесионалните футболни клубове в сферата на мениджмънта и маркетинга, както и на управлението на футболни събития.
Вили Хинк е директор в Германския футболен съюз и пряко отговаря за направленията: „Футболно развитие“, „Grassroots футбол“, „Съдийство“, „Образование и социална отговорност“. 

Александър Кирилов

Най-ново

Избрани