Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА отново няма синдик

[post-views]

До лятото на 2016 година ЦСКА без проблеми ще продължи участието си в първенството на „В“ група. Това обявиха от БФС през седмицата. След това обаче ще трябва да се избира между три варианти, които са свързани с оздравяването на сегашното дружество, създаване на нов клуб и старт от областната група и сливане с елитен тим. 
Иначе вчера стана ясно, че на своето заседание през декември членовете на изпълкома няма да се занимават с казусите, касаещи червения клуб. „Вижте, на първо място трябва да спазваме законите. Те са по-важните от мен, от вас и от всички останали. Казвам ви го не само като футболен ръководител, но и като бивш кмет на Сливен, където законът е бил над всичко и всички. Съжалявам за ЦСКА, но няма как законите да бъдат нарушени. Така че в БФС никой няма коментира на предстоящия през декември Изпълком случая с „червените“. Освен това правната комисия вече се произнесе и обяви, че новото ЦСКА не може да бъде регистрирано и допуснато за участие във „В“ група на мястото на старото“, единия вицепрезидент на централата Йордан Лечков.
Според Topsport.bg пък е имало отново среща между част от привържениците на ЦСКА с бизнесмена Васил Божков.

CSKA
Засега футболистите на ЦСКА радват феновете си с непрекъснатите победи във всички състезания
Засега футболис-тите на ЦСКА радват феновете си с непрекъснатите победи във всички състезания[/caption]Изданието твърди, че ако Гриша Ганчев се оттегли, той бил готов да спаси ЦСКА. Божков има план за действие, който включва годишени бюджет от 10 милиона лева. Според разчетите ще се отделят 600 000 лева за първия отбор, когато той се състезава във „В“ група и двойно повече при изкачването му във втория ешелон. Останалите средства ще бъдат разпределени за погасяване на дълговете и изграждането на модерна тренировъчна база. При влизане в елита бизнесменът е заявил, че може да увеличи парите, които планира да отпуска, но е гарантирал, че ще инвестира 30 милиона за три години.
И това е поредна хипотеза, а към днешна дата на „Армията“ се надяват най-накрая да се намери синдик, който да се заеме с делата на ЦСКА. Вчера стана ясно, че и вторият, определен от съда юрист – Светослав Бакалов, няма желание да се заеме с делата на клуба от Борисовата градина. „Пуснах отвод. Няма да съм синдик на ЦСКА. Причината не се крие в тежкото състояние на клуба“, лаконичен бе Бакалов. Както е известно, преди няколко дни съдът избра именно него за синдик на червените, предлагайки му поста и заплата в размер на 1500 лева. Адвокат Бакалов имаше два дни да приеме или откаже и днес той го стори – отговорът му е „Не“.
В същото време ЦСКА информира привържениците на тима, че предварителна продажба на билети за мача от 14-ия кръг на „В“ група срещу „Балкан Варвара“ няма да има. Двубоят е на 15 ноември от 14 ч. на стадиона в Пазарджик. Билети ще се продават в деня на мача и ще бъдат с цена от 5 лева.

Най-ново

Избрани