Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отвориха черната кутия на сваления СУ-24

[post-views]
Отвориха черната кутия на сваления СУ-24

cherna-kutiq-rusiqДо няколко дни Русия ще оповести данните от черната кутия на сваления от турската армия руски бомбардировач СУ-24. През деня устройството беше отворено пред журналисти, западни експерти и дипломати, като цялата операция беше излъчена на живо по националната телевизия.
Малко след като беше отворена черната кутия на сваления СУ-24, руски експерти съобщиха, че рам паметта на устройството, където се съдържат информацията за полетите на машината, е силно увредена.
Москва обаче е категорична, че данните от черната кутия ще докажат как самолетът не е нарушавал турското въздушно пространство и е свален на небето на Сирия.
Руският президент Владимир Путин определи турските действия като удар в гърба. Според него те са мотивирани от желанието на Анкара да се хареса на САЩ и съюзниците й от НАТО.
Инцидентът от 24 ноември буквално изпепели дипломатическите отношения между Русия и Турция, като Путин заяви, че за него възстановяването им на този етап на практика е невъзможно.
При инцидента загина един от пилотите на самолета. Той  беше убит от сирийски бунтовници – туркмени, които откриха стрелба по него, малко след като се катапултира.
В операцията по издирването на втория пилот загина руски пехотинец.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани