Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Наводнения във Великобритания

[post-views]
Наводнения във Великобритания

UK_NAVODNENIA_28_12_15

Британското правителство обяви, че изпраща допълнително армейски части, в опит да се справи с последиците от  невижданите наводнения северни части на острова. Премиерът на страната Дейвид Камерън обеща, че ще направи всичко по силите си, да помогне на хората в най-пострадалите региони.
Ситуацията в северните части на острова продължава да е бедствена, независимо, че водата от придошлите реки започва да се отдръпва.
Най-тежко от лошото време пострадаха области Ланкшир и Йоркшир, както големи част на градовете Йорк, Лийдс и Манчестър остават под вода.
Властите за сега нямат данни за сериозно пострадали или загинали хора, но поройните дъждове развалиха коледните празници на хиляди семейства.
В сила остава обявената през уикенда тревога за нови наводнения. На места продължава евакуацията на хора, чийто домове  са най-застрашени, ако поройните дъждове продължат.
По данни на властите лошото време е причинило материални щети за близо 2 милиарда евро, като основната тежест ще падне върху застрахователните компании.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани