Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

aleksandur_Gigov
2015 година си отива. Безвъзвратно и това е повече за добре. Ако съдим от резултатите на родните спортисти. Никой не помни от колко години България не е имала световен шампион в олимпийска дисциплина. Трудно се сещаме и за участие на наша делегация без отбор на олимпиада. А това реално може да се случи и са прави волейболните специалисти да твърдят, че ако момчетата на Пламен Константинов не се класират догодина за Рио, делегацията ни може да пътува с… правителствения „Фалкон“, а акредитираните журналисти да дефилират в двете церемонии за масовка.
Тъжна работа, ама много тъжна.
За футбол няма да говорим. Не си струва. Слаб национален тим и тотален провал в евротурнирите. Все с антирекорди. Във вътрешното първенство единствено скандалите ще се помнят. Още повече, че „А“ група е без ЦСКА и „Локо“ СФ.
На фона на всичко това военните спортисти могат да бъдат дадени за пример. Във вътрешните първенства на Националната военна спортна федерация вече се гони стандарт национален рекорд. В международен план успехите също бяха впечатляващи. В края на март българският тим спечели три медала и осмо място от 20 държави на Световното военно първенство по ски по линия на CISM в Швеция, а през октомври нашите воини спортисти завоюваха два медала на шестите Световни летни военни игри в Корея. В маратонското бягане от тези игри пък изключително представяне направи ст. лейтенант Илия Куцаров, определен и за №1 през годината в анкетата на НВСФ.
Когато е най-трудно, армията винаги е била за пример. Просто и ясно!

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани