Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Швеция въведе граничен контрол за влизащите от Дания

[post-views]
Швеция въведе граничен контрол за влизащите от Дания

migranti-daniqШвеция обяви, че връща граничния контрол по границата си с Дания, заради бежанската криза. Мярката е част от опитите на Стокхолм да ограничи потока от нелегални имигранти, които искат да влязат в страната.
След Германия Швеция е втората най-предпочитана дестинация за десетки хиляди бежанци и имигранти, пристигнали в Европа през изминалата година. По данни на властите през 2015 г. скандинавската страна е получила повече от 150 хиляди молби за убежище.
Шведският парламент още през декември взе решение да въведе граничния контрол, което влезе от сила в първия работен ден на 2016 г.
След въведената мярка граничните полицаи ще проверяват документите на всички пътници, които влизат в страната, които влизат с автобуси или влакове през Дания.
Връщането на граничния контрол от Швеция е без прецедент от близо 60г на сам и поставя на карта Шенгенското споразумение за свободно движение на хора и стоки.
Премиерът на страната е категоричен, че шведското гостоприемство си има граници и страната вече не може да смогне на наплива от хора.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани