Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Саудитска Aрабия отрече да е бомбардирала посолство на Иран

[post-views]
Саудитска Aрабия отрече да е бомбардирала посолство на Иран

posolstvo-bombaИран съобщи, че ще внесе официално оплакване в ООН, след като заяви, че самолети на Саудитска арабия са обстрелвали посолството й в йеменската столица Сана. Рияд отрeчe твърденията на Техеран и ги определи като неоснователни.
На този етап няма преки доказателства, че самолетите на Саудитска арабия са обстрелвали иранското посолство в Йемен. Точно обратното. В интервю за Китайската телевизия охраната на иранското посолство заяви, че дипломатическата мисия не е била цел на бомбардировката.
Местни жителите, цитирани от агенцията Ройтерс твърдят, че една от бомбите е паднала на 700 метра от посолството, и част от отломките са паднали в двора му.
Последните събития допълнително ще обтегнат дипломатическите отношения между двете регионални сили – сунитска Саудитска Арабия и шиитски Иран, които вече пострадаха през последната седмица.
Припомняме, че Рияд прекрати дипломатически си отношения с Техеран, след като гневна тълпа от хора щурмува посолството на кралството в иранската столица, в отговор на екзекуцията на шиитски духовник в саудитските власти.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани